Haber

Ataol Behramoğlu’nun Erdoğan’a oy verenlere hakaret ettiği paylaşıma tepkiler geldi.

Başörtüsü ve kurban ibadetinden bahseden, hatta devlet görevlilerine ip gösterecek kadar ileri giden, milli ve manevi değerlerimize düşmanca sözlerle haber olabilecek aydın Ataol Behramoğlu, milletvekili seçiminde de nefretini kustu. Yüzyıl.

ERDOĞAN’A OY VERENLERE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

CHP’nin 7’li koalisyonun ortak adayı Kılıçdaroğlu için oylar verildi “aydınlanmış, bilinçli şehir oyu”Behramoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy verenleri aşağılayarak şöyle anlattı;

Sosyal medyada büyük tepki toplayan korkunç paylaşıma GENAR Anket Şirketi yönetim kurulu başkanı Siyaset Bilimci Tacettin Kutay, İhsan Aktaş ve Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş’ın görüşlerini aldık.

TACETTİN KUTAY: HASTALIKLI AKIL

Siyaset Bilimcisi Tacettin Kutay, Ataol Behramoğlu’nun halkına düşman, toprağına yabancı olan zehirli dilini “Yeni tip Jakobenlik” olarak tanımlamış ve şu ifadeleri kullanmıştı;

Her şeyden önce, yurtdışında yaşayanlara gelişigüzel bir şekilde “Euro ile kazanan adam” diyor. Saçmalamanın anlamı yok. Bu adamlar yurt dışında kazanıp yurt dışında harcıyorlar. Ayda değil, yılda birkaç hafta gelirler. Böyle saçma sapan yorum yapmanın anlamı yok. Doğru olduğunu varsayalım. Euro 2 iken de, 5 TL iken de Erdoğan’a oy verdiler. Onların vatanseverliğini satılmakla açıklamanın bir anlamı yok. Bu Türk siyasetinin yeni Jakobenliğidir. Jakobenliğin yeni tipi aslında çalkantılı dedikleri faşizmin bir kopyasıdır. Faşizm kimsenin konuşamadığı bir sistem değil, aksine herkesin aynı şeyi konuşup söylemek zorunda olduğu bir sistemdir. Sustuğunuz ve konuşmadığınız an hainin safına geçiyorsunuz. Burada hastalıklı bir akıl var. En eğitimlisinden en cahiline kadar herkese cahil diyerek saldırıyorlar.

Kutay, faşist zihniyetin ortaya koyduğu tabloyu 3 maddede özetliyor;

Birinci; Kitlelerinin ne kadar cahil olduğunu gördük. Kız Kulesi’nin çalındığını söyleyen bir gruptur. İnandıkları saçmalıkların sınırı yok. Sanal elitizm.

İkincisi; Bize bilinçli oy dediğiniz anda bu taraftaki herkesi bilinçsiz ilan ediyorsunuz. Her şeyden önce, bu kaba. Ataol Behramoğlu rastgele istatistik bilmez, bilime sığmayan bir yaklaşım.

Üçüncü söylenecek şey; Bu sözler Türk solunda bir hastalığın ortaya çıkışıdır. İşçiler, köylü çiftçiler ve bizim dışımızda onlar için düşünen seçkinler, onlara küspe muamelesi yapmak için ne dersek onu yapacaklar, biz ne dersek onu yapacaklar. Solun kendine has ahlaki kurallarının ne kadar ağır olduğunu ortaya koyuyor. Dediğimiz gibi solcu olduklarını iddia etseler de genel olarak faşisttirler. Bu faşist bir şey.

İHSAN AKTAŞ: KOLONYAL ZEKA

GENAR Anket Şirketi yönetim kurulu başkanı İhsan Aktaş şunları söyledi: Bu işe yaramaz adamlarla konuşmalıyız. Onlar köksüzdür; Onların bu topraklarda, bizim dinimizde hukuku yoktur” dedi.

Kendini aydınlanma filozofu sanan zihniyetin illüzyonu

Türkiye’de yaptıkları tek şey, Batı adına Batı kültürünü aktarmak için Anadolu halkıyla savaşmak. AktaşŞu kelimeleri kullandı:

Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana olan aydınlar aslında aristokrat değiller. Onlar da Anadolu’dan gelip İstanbul’a yerleşmiş eğitimli insanlardır. Şöyle bir ikilem var; Batılılar onları köle ve sömürgeci aydınlar olarak görse de kendilerini aydınlanma filozofları olarak görmektedirler. Hani kedi aynanın karşısında kendini aslan sanmış. Fransız İhtilali’ni onların yaptığını sanırsınız. Türkiye’de yaptıkları tek şey, Batı kültürünü Batı’nın adına aktarmak için Anadolu insanıyla savaşmak, aşağılamak ve hor görmek. Aziz Nesin’in bir sözü vardır; Biz bu millete ne yaptık da tek partinin iktidara gelmesinden korkuyorlar. Ataol Behramoğlu’nun durumu Afganistan’dan kaçan ABD uçağına binenlerden farklı değil. Yani sömürgecilerle ve işgalcilerle birlikte çalışan, onların zihniyet kalıplarını benimsemiş, kendi tarihi ve kültürüyle barışık olamayan sömürge aydınları tipidir. Onlara eski şair ya da entelektüel yaşlı diyebiliriz. Modası geçmiş sanat üretemeyen, şiir üretemeyen ya da modellik döneminden sonra itibarını yitirenler artık şiddet içeren bir dil kullanarak kendilerini bilinen bir yerde tutmak istiyorlar.

EKREM KIZILTAŞ: HAYAL DÜNYASINDA YAŞAMAK

Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş, çirkin paylaşımın millet iradesinin sandığa yansıdığı kritik bir dönemde yapıldığına işaret ederek, şunları söyledi: Ataol Behramoğlu’nun zihin haritasını çıkardı;

Bu ülkenin vatandaşı olmalarına, bu ülkede doğup, büyümelerine ve yaşamalarına rağmen bu ülke ile asla anlaşamayan, bu ülkenin insanını sevemeyen, bu ülkenin insanlarının çoğunun sevmediği uydurma bir dünyada yaşıyorlar. beğenip benimsemeyenler, anlamış ve benimsemiş görünenler aslında rol oynamaktadır. Ataol Behramoğlu ve O yeterince iyi biliyor. Ancak sadece bir hayal dünyasında yaşadıkları için, milletimizin ortasında olmayı ve karışmayı akıllarına bile getiremedikleri için, irademizin kırıldığı kritik zamanlarda bu türden iki tweet ile bir yazı yazmış gibi yapıyorlar. millet sandığa yansıdı ve sahtekarlar cezalandırıldı. Söylediklerinin hiçbir anlamı yok, en değerlisi tarafsızlığı ve doğruluğu. Takılmaya değer bir isim olduğunu düşünmüyorum.

“ALLAH’A ŞÜKÜR GEÇİYORLAR, BİTİYORLAR”

Kızıltaş, bu zihniyetin her zaman yanılmaya mahkum olduğunu söyledi. Batılıların küresel haydutların istediği tarafta hükmedeceğini düşünmüş olsa gerek -her yerde konuştular- bu nedenle terör örgütüyle bile işbirliği yapmaktan çekinmedi ve sonra işlerin ters gideceğini anladı ve yapması gerekiyordu. milliyetçi havalarla birini bıçakladı. Bunlar her zaman yanılmaya mahkum olan insanlardır. İşin hoş yanı şu ki; Bu ülkenin sahibi olduğunu sanan insanlar çok şükür eriyor, tükeniyor” dedi.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu