Haber

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Deprem Bölgesine Su Dağıtımı Devam Ediyor; 100. Bölgede Kamyon

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı Hamidiye Su, afetin ilk gününden itibaren depremden derinden etkilenen bölgelere günde 3 tır olmak üzere toplam 100 TIR su gönderdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili derinden etkileyerek bölgede büyük yıkıma neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afete Uyum Merkezi (AKOM) ile birlikte depremin ilk anından itibaren bölgenin su ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarda yer alan Hamidiye Su, günde ortalama 3 tır pet su dağıtırken, vatandaşların desteği de dahil.

İstanbul Valiliği ve AFAD’ın Hamidiye’yi Hatay’a desteklemek için görevlendirmesiyle Hamidiye Su Tırları başta Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adana ve Osmaniye olmak üzere depremden etkilenen tüm illere teslim edildi. . Dün itibarıyla 100’üncü tır Hatay AKOM lojistik deposuna ulaştı.

“BU FELAKETTEN TEK YÜREK HEP BİRLİKTE ÇIKACAĞIZ”

Bölgeye sürekli içme suyu sevkiyatı yapıldığını kaydeden Hamidiye Su Genel Müdürü Hüseyin Çağlar, şunları söyledi:

Hamidiye Su, depremin olduğu ilk günden itibaren bir gün değil her gün tüm afet bölgelerine 3 TIR su gönderdi. Depremin ilk ayında bölgeye 100. TIR’ımızı teslim ettik. Vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içinde verdiği maddi ve manevi desteği her zaman arkamızda hissettik. 100 TIR Pet Water yaklaşık 3 bin ton içme suyu demek. Ayrıca ilk gün bölgeye gönderdiğimiz 5 adet kapalı su tankerimiz 2 bin ton içme suyunu çadır kentlere, mutfaklara ve içme suyu depolarına taşıdı. Yeterli mi? yeterli değil. Bölgedeki içme suyu sorununa kalıcı çözümler bulunması için valiliklerimiz, Sağlık Bakanlığı İçmesuyu Müdürlüğü, HATSU (Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) ve İSKİ ile görüşme halindeyiz. Her zaman birlik ve beraberlik içinde, bu felaketten tek yürek olarak çıkacağız.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

pazarlar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu