Politikacıların Giyim Tercihlerinin Arkasındaki Nedenler
Siyaset, rakiplerin düzenli olarak birbirlerini yıpratmaya çalıştıkları bir devlettir. resim oyunuİmajdaki en değerli unsurlardan biri de çok fazla dile getirilmese de giyimdir.
Nitekim siyasetçilerin mitinglerinin gidişatına ek olarak giyim tarzları da gündem oluşturmak için yeterli değerli. Bu giyim tarzlarından bazılarını ve vermek isteyebilecekleri mesajları sizler için derledik.
Kıyafet seçimlerimizin hiçbiri tesadüfi değildir. günlük hayatımızda karşılaştığımız insanlar. isteksizceKıyafetlerine göre yargılıyoruz, kıyafetlerine göre fikir sahibi oluyoruz.
Eğer biriyle buluşacaksak, çekici Görünmeye çalışıyoruz, dış görünüşümüzdeki kusurları sosyal medyada bile saklamaya çalışıyoruz. Çünkü “kötü” görünmek ve yargılanmak çoğumuzun endişeli rüyası.
Giyim anlayışımız adeta birbirimize nasıl davranmamız gerektiğini belirler. Toplum karşısındaki görünüşümüz Aşk Ve Saygı Dahil olmak üzere görebildiklerimizi belirleyen değerli bir ölçek olduğu konusunda hemfikiriz. Stanford Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre iş yerlerinde ve toplu alanlarda statü belirten kıyafet türleri de bununla alakalı.
Görünüş de benzer bir biçimde siyaset için büyük değer taşır.
Politika sadece retorik ve devlet idaresinden ibaret değildir ve hakikat kıyafeti seçimi de değerli bir rol oynar. Örneğin Meral Akşener ile özdeşleşen kıyafeti bir cok zamangündeme gelmişti.
Bunun sebebi ise halkımıza göre adayın siyasette ne kadar önemli olduğunu kıyafetinin belirlediği görüşüdür. Giyimine gerçekten önem veren politikacılar, güvenonlar uyanır.
Dış görünüş ve düzgün giyim, seçmenin zihninde siyasi aidiyet ve ikna gücü kapsamında belirli kriterlerin oluşmasını sağlar. İmaj, seçmenin gözünde siyasetçinin imajıdır. vermek istediğin mesajolarak tahsil edilir.
Siyasetçinin dik duruşu, bakışı ve konuşma tarzı da kıyafeti kadardır. vermek istediği teztamamlayıcı unsurlar olarak kabul edilmektedir.
Takım elbise ve elbiseler birden fazla siyasetçinin ve iş ortamının vazgeçilmez bir parçasıdır.
Toplu kutlamalarda ve özel günlerde de tercih edilen grup elbise ve elbiseler gittiğiniz ortama ne kadar çok yakıştığınızdır. önemVe değer verme işareti. Gerçekten de, bu giyim kategorisi şık giyim olarak kabul edilir.
Şık elbise, politikacı hali kutsal bir otorite Temsil ettiği havayı verir. Bazen şık kıyafetlerden ödün vermek, halkla birlikte olmakkimi zaman ihmalolarak yorumlanabilir
“Renk” de kıyafet seçiminde değerli bir faktördür.
Her zaman siyah veya resmi kıyafetler giymek, politikacıların bazen daha fazla oy almak için kaçındıkları bir kusurdur. Çünkü kıyafetlerde siyah, gri ve tonlarını tercih etmek fazla formalite veya formalite anlamına gelmektedir. halktan izolasyonçağrıştırabilir.
Mavi rengi tercih eden siyasetçi halkı güvensağlamaya çalıştığı biçimde yorumlanabilir.
West Virginia Üniversitesi’ndekiler gibi birçok psikolojik çalışmada mavi renk bilinçaltıdır. güvenduygusu uyandırdığı sonucuna varılmıştır.
bahsettik mavi ceketler,AKP’ye şans getirdiği iddiasıyla ünlü.
Kırmızıyı seçmek bir politikacının işidir. güçlüVe istekliolduğunuzu hissettirmeye çalışmak şeklinde yorumlanabilir.
Yine bazı ruhani araştırmalara göre kırmızı; canlılık, hırs, güç çağrıştırır. Bu nedenle kırmızı dikkat çekmesi çok olası bir renktir.
Ancak West Virginia Üniversitesi’ndeki araştırmaya göre, bazen tehlikeyi çağrıştırdığı için bu renk yine öyle. tercih edilmemektedir.
Sarıyı tercih eden, politikacı dikkat çekmeye çalışmakKocaeli Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre sarı, sermaye ve statüyü de çağrıştırabilir.
Diğer bazı spiritüel araştırmalara göre sarı renk de dikkat çekiciBu nedenle sınavlara girerken sarı giyme teklifleri ile karşılaşabilirsiniz.
Mor, pembe ve tonlarını tercih etmek otoritesinin sağlam olduğunu iddia olarak yorumlanabilir. Bunun nedeni morun yönetici seçkinleri ve bazen de burjuvaziyi çağrıştırmasıdır.
Bu ilişkinin en bilinen nedeni, Brandeis Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, morun ortaçağ Avrupa monarşilerinde ve Roma İmparatorluğu’nda kullanılmış olmasıdır. burjuvazininVe seçkinlerinikonik rengi.
Hangi renk giyilirse giyilsin Türk insanının nihai kararı her zaman liderin sağladığı karizmaya bağlıdır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, halkın dış görünüşe verdiği değeri çok iyi biliyordu. Buna göre imajına değer verecek bir biçimde giyiniyor” Giyim Devrimi“Devrim dediğimiz şeyi başarmıştı.